Update: NRO hervat werkzaamheden na hack

13 May 2021

Sinds maandag 22 maart zijn NWO, NRO en SIA weer bereikbaar en in bedrijf. Vanaf die datum zijn alle medewerkers weer per e-mail en telefonisch te bereiken.

Het is gelukt om het merendeel van de informatie te herstellen maar het kan nog steeds zo zijn dat sommige zaken missen. Berichten die tussen 6 februari en 7 maart aan NCO zijn gestuurd zijn niet aangekomen. Onze medewerkers doen hun uiterste best om u weer van dienst te zijn maar in sommige gevallen zal dat meer tijd vragen dan u van ons gewend bent. Wij hopen op uw begrip.

Het mailadres info@nationaalcohortonderzoek.nl is weer benaderbaar. Alle berichten die na 8 maart zijn verstuurd zijn ontvangen en worden zo snel mogelijk beantwoord.

Impact van de hack op NCO

De gegevens van scholen staan op een aparte server van het CBS; deze was niet betrokken bij de hack. Omdat we de veiligheid van de wachtwoorden die scholen hebben ontvangen om in te loggen bij het CBS niet kunnen garanderen, zijn alle oude wachtwoorden uit voorzorg gereset. De nieuwe wachtwoorden worden zo snel mogelijk verzonden.

Kijk voor meer informatie op de website van NWO